Aspirant

Jeg søgte ind som styrmandsaspirant hos A. P. Møller i efteråret 1974. Den gang lå Rederiet på Kongens Nytorv. Vi var 8 der var til samtale den dag og blev alle sammen ansat og startede på Sønderborg Søfartsskole 4. januar 1975.

Vi mødte ind på kontoret kl. 9 om morgenen og fik en introduktion til Rederiet. Jeg var i den situation at både min Far og Farfar (pensioneret) var kaptajner i Rederiet, og mit lidt særprægede efternavn lod sig jo ikke skjule, og så kendte jeg de folk fra Rederiet jeg mødte.

Efter introduktionen blev vi præsenteret for “idiot testen” – ja – den eksisterede allerede den gang. Jeg satte de samme 7 krydser på begge sider af papiret – og fik så at vide at jeg var lige så fræk som min Far. Han havde gjort det samme erfarede jeg mange år senere.

En tur i Amaliegade til lægecheck og tilbage til frokost, udmærket så vidt jeg husker. Så lidt mere indoktrinering og så var det overstået. Der gik et par dage og så kom der brev fra Kongens Nytorv – min karriere som sømand skulle begynde i Sønderborg 4. januar 1975.

Efter Søfartsskolen kom jeg ud at sejle sammen med Sonny, og vi havde nedenstående skibe som styrmandsasspirant. Efter endt sejltid søgte Sonny ind på Københavns Navigationsskole og jeg på Svendborg.

Kongens Nytorv 8 – A. P. Møllers hovedkvarter i 1975

NavnHjemhavnPåmønstretAfmønstretStillingSejltid
NavnHjemhavnPåmønstretAfmønstretStillingSejltid